Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μαλακά μπισκότα με σύκα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2-2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ξερά σύκα ψιλοκομμένα

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το παγωμένο νερό με το ξύδι, το γάλα σόγιας, το αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη μαλακή που θα κολλάει στα χέρια.
Τα σύκα αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια τα ρίχνουμε στο τέλος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε κουταλιές στη λαμαρίνα μας που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές