Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Κρουασάν με νηστήσιμη μερέντα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια
  • Για τη γέμιση:
  • 5 κουταλάκια γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ταχίνι
  • 3 κουταλάκια γλυκού φουντούκια ψιλοτριμμένα
  • 2 κουταλάκια γλυκού κακάο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Για τη ζύμη:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί να γίνει ένα μείγμα μάλλον σφικτό.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε πρώτα σε σταυρό και μετά το κάθε κομμάτι το μοιράζουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Παίρνουμε ένα τρίγωνο κομμάτι, βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στη φαρδιά πλευρά της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες να δώσουμε σχήμα μισοφέγγαρου και να κλείσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό του.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές