Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Μπιφτέκια θαλασσινών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια κατεψυγμένα θαλασσινά (χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουρίμι)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 /4 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • Δυόσμο, μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Συνοδευτικό:
  • 1 κιλό πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα θαλασσινά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα θαλασσινά μέσα σε ένα μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι.
Πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κιμάς και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε το καρότο και το κολοκύθι και τα τρίβουμε στο τρίφτη από τη μεριά που τρίβουμε το τυρί. Στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα θαλασσινά.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τις νιφάδες βρώμης και ζυμώνουμε.
Πρέπει το μείγμα να είναι λίγο σφικτό γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μείγμα νιφάδες βρώμης.
Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει ο κιμάς θαλασσινών και να πλάθεται.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για δέκα λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια τις αλατίζουμε και προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με τις πατάτες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να κάνουν κρούστα οι πατάτες και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές