Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Μπρόκολο ογκρατέν με γαρίδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 άτομα:
  • 1/2 κιλό μπρόκολο
  • 4 γαρίδες μεγάλες
  • 2 φύλλα κρούστας
  • Σουσάμι για το τύλιγμα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Υλικά για τη μπεσαμέλ:
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό
  • 1 ½ κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει λίγο, γιατί θέλουμε να παραμείνει τραγανό.
Το στραγγίζουμε, το χωρίζουμε σε μικρές φουντίτσες αφού αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο νερό και διαλύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στην εστία της κουζίνας μας.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να πήξει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τη μία σκελίδα σκόρδου, το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκόρδο, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφού προσθέσουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύουμε απαλά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το τσόφλι κι αφήνουμε μόνο την ουρά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα μοιράζουμε κατά μήκος σε 4 ίσα μέρηκαι ξανά στη μέση έτσι ώστε να έχουμε 16 μικρά φύλλα σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ελαφριά τα φύλλα και τοποθετούμε (γύρω στα τρία φύλλα), σε ατομικά φορμάκια για μάφινς και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Παίρνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα που έχουμε λαδώσει και τα αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και τυλίγουμε τις γαρίδες αφήνοντας έξω την ουρά.
Τα φορμάκια μας είναι έτοιμα όταν πάρουν χρυσαφι χρώμα και τα βγάζουμε από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να χλιάνουν.
Μοιράζουμε σε κάθεφορμάκι μείγμα από μπεσαμέλ και μπρόκολο και από πάνω γαρνίρουμε με μία γαρίδα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 7-8 λεπτά να ψηθούν οι γαρίδες και σερβίρουμε ζεστά με καυτερή σάλτσα τσίλι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές