Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Πατάτες αντιναχτές Κύπρου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές
  • 250 ml κρασί κόκκινο
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές σούπας κόλιαντρο ξερό
  • αλάτι

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγει το χώμα από τις φλούδες και με ένα βαρύ αντικείμενο τις σπάμε ή αλλιώς τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο να τις σκεπάζει, τηγανίζουμε τις πατατούλες μέχρι να μισοψηθούν και με μία τρυπητή κουτάλα τις βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα, αδειάζουμε λίγο λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κοπανισμένο κόλιαντρο, αλάτι, τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε με κλειστό καπάκι για να ανακινούμε την κατσαρόλα να μην καούν.
Τέλος προσθέτουμε το κόκκινο κρασί στη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στην εστία και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Δεν ξεχνάμε κάθε τόσο να ανακινούμε την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε τις αντιναχτές πατάτες ζεστές σε πιατέλα γαρνιρισμένες με φρέσκο κόλιαντρο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές