Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Γαύρος πλακί

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι μαζί με τα εντόσθια και ξεπλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό.
Αδειάζουμε το γαύρο μέσα στο ταψί μας, τον αλατίζουμε και τον περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο γαύρο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαιντανό, περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν προσθέτουμε νερό, μόνο αν δούμε πως δεν έχει υγρά το φαγητό, τότε συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές