Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Κεφτεδάκια με σολομό

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φέτες σολομού
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 φέτες ψωμί
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βάζουμε στο μούλτι το σολομό, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Μουλιάζουμε σε λίγο νερό τις φέτες ψωμιού, τις στύβουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μπολ με το σολομό.
Ζυμώνουμε με τα χέρια τα υλικά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Το μείγμα θα κολλάει αρκετά στα δάκτυλα μας γι αυτό, όταν θα πλάθουμε τα κεφτεδάκια βρέχουμε με λίγο νερό κάθε φορά τα χέρια μας.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες σε μπόλικο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τους κεφτέδες μας ζεστούς ή κρύους με πατατοσαλάτα λαχανικών.




Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές