Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Φοκάτσια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό(περίπου)
  • *γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας:
  • Ντοματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Ρίγανη φρέσκια και ξερή
  • Ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντίσταση.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο μισή ώρα.
Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο στο σχήμα που θέλουμε και με τα δάκτυλα κάνουμε δακτυλιές. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φέτες κρεμμυδιού, ντοματάκια κομμένα σε μέση και πασπαλίζουμε με ρίγανη και χοντρό αλάτι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
*Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως φέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και να το ψήσουμε χωρίς να προσθέσουμε ντοματάκια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές