Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φιλέτα παστό μπακαλιάρο
  • 5-6 πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 250 ml ντοματοχυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • Λίγο μπαχάρι
  • πιπέρι

Βάζουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να τον καλύπτει για 2-3 μέρες και αλλάζουμε το νερό πρωί –βράδυ για να τον ξαρμυρίσουμε, αλλιώς θα μας βγει πολύ αλμυρός.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι  να μαλακώσει και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο για να μην μαυρίσει.
Στρώνουμε μέσα στη κατσαρόλα τις πατάτες  σε σειρά, (κομμένες κυδωνάτες), πασπαλίζουμε με το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα , το ντοματοχυμό, το πελτέ ντομάτας  και συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αρκετά και προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
Κάθε τόσο ανακινούμε τη κατσαρόλα για να μην κολλήσουν οι πατάτες και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
 

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές