Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Ελιομπουκίτσες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Ζύμη:
  • 800 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Γέμιση:
  • 3 ποτήρια νερού ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Δυόσμο ξερό

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το ελαιόλαδο και το τρίβουμε με τα δάκτυλα μας να γίνει τρίμα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, λίγο-λίγο το αλεύρι όσο σηκώσει να γίνει μία ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Αφού καθαρίσουμε τις ελιές από τα κουκούτσια τις αδειάζουμε στο μπλέντερ με τις 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε καλά να μην μείνουν μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το μοιράζουμε σε μικρά κομμάτια που τα πλάθουμε σε μακρόστενα καρβέλια. Με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε το καρβέλι σε λεπτό μακρόστενο φύλλο 1/2 εκατοστό και 10 πόντους πλάτος.
Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με το πολτό ελιάς και το τυλίγουμε σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες ενός εκατοστού και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας αφού πρώτα τη στρώσουμε με λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα καρβελάκια και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές