Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Ελιωτές

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 3 ποτήρια ελιές μαύρες( χωρίς τα κουκούτσια)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο χυμό πορτοκάλι για επάλειψη
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, με το ελαιόλαδο να ενωθούν καλά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τα λιώνουμε να τα κάνουμε αλοιφή.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μείγμα της ελιάς , προσθέτουμε το δυόσμο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη και το κάθε ένα το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μακρόστενο φύλλο.
Βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας πολύ καλά τις άκρες.
Τοποθετούμε τα καρβελάκια ένα-ένα στη λαμαρίνα μας και χαράζουμε απαλά την επιφάνεια τους.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις ελιωτές με χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι( βγαίνουν 5 μεγάλες ελιωτές ).
Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές