Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Μπουγατσάκια με γεύση μπανάνας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμης σφολιάτα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 5 κουταλιές σούπας φυτική σκόνη γάλα*
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 μπανάνες
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
  • *αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας αντί για φυτική σκόνη

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη φυτική σκόνη και την ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας, το σιμιγδάλι και τις μπανάνες (τις λιώνουμε με ένα πιρούνι).
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Αφήνουμε τη κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και με ένα κουπ-ατ κόβουμε στρογγυλλά σφολιατάκια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μία κουταλιά στο κάθε ένα, βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες γύρω-γύρω και σκεπάζουμε με ένα άλλο σφολιατάκι.
Πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τοποθετούμε τα μπουγατσάκια σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το επόμενο φύλλο, βγαίνουν γύρω στα 16-18 μπουγατσάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και μόλις χλιάνουν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές