Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά κουταλιού

Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Καθαρίζουμε προσεκτικά με το ειδικό εργαλείο τα βύσσινα από τα κουκούτσια.
Τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 2-3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζουμε σε χαμηλή ένταση και με μία κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί κατά το βρασμό στην επιφάνεια του γλυκού.
Όταν είναι δούμε πως αρχίζει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
Για να δούμε αν έχει δέσει το γλυκό ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας από το σιρόπι σε ένα πιατάκι και το αφήνου να κρυώσει.
Με το δάκτυλο μας τραβάμε μία γραμμή στο σιρόπι και αν δούμε πως παραμένει κενή τότε είναι έτοιμο το γλυκό μας. Αν κλείνει η γραμμή, θα χρειαστεί να το βράσουμε λίγο ακόμη.
Μόλις κρυώσει το αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες για να το σερβίρουμε παγωμένο.
*Πρέπει το σιρόπι να καλύπτει τα βύσσινα για να μην μας χαλάσει το γλυκό.
*Κατά το βράσιμο προσέχουμε να έχουμε μέτρια φωτιά, να αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του γλυκού γιατί μπορεί να μας αφρίσει, να φουσκώσει και να χυθεί από την κατσαρόλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές