Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Σοκολατάκια με φράουλες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Φράουλες (όσες θέλουμε)
  • 1 κιλό μαύρης σοκολάτας εξαιρετικής ποιότητας ( 50% - 70% περιεκτικότητα σε κακάο)


Πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την σοκολάτα, θα πρέπει η θερμοκρασία της κουζίνας μας να μην είναι πάνω από 200 βαθμούς και να μην υπάρχει πάνω από 70% υγρασία (δηλαδή, να μην έχουμε ανοιχτό τον φούρνο ή δεν πρέπει να βράζουμε ή να έχουμε βράσει προηγουμένως κάτι στο μάτι της κουζίνας, ακόμα και να μην έχουμε σφουγγαρίσει πριν, γιατί η υγρασία θα έχει παραμείνει στην ατμόσφαιρα και η σοκολάτα μας δεν θα λιώσει καλά, επειδή η υγρασία θα κάνει την σοκολάτα μας πιο σκληρή). Η σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι εκτός ψυγείου.
Από το 1 κιλό της σοκολάτας, κόβουμε 100 gr σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα 900 gr, τα κόβουμε και αυτά σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε γυάλινο μπωλ. Βάζουμε το μπωλ με τα κομματάκια σοκολάτας για να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων, στην χαμηλότερη θερμοκρασία, για 30 δευτερόλεπτα. Μετά τα 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε την σοκολάτα με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε το μπωλ στον φούρνο μικροκυμάτων και πάλι για 30 δευτερόλεπτα. Την όλη διαδικασία την κάνουμε ξανά και ξανά, μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα ομοιόμορφα.
Ελέγχουμε την θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας με το ειδικό θερμόμετρο της μαγειρικής. H θερμοκρασία της σοκολάτας πρέπει να είναι 45 βαθμούς, γιατί σ΄ αυτήν την θερμοκρασία όλοι οι κρύσταλλοι του κακάου θα έχουν λιώσει και η σοκολάτα μας θα έχει γίνει ένα απαλό υγρό. Προσοχή, δεν πρέπει ν΄ αφήσουμε την θερμοκρασία να φτάσει πάνω από 50 βαθμούς, γιατί η σοκολάτα μας θα έχει καεί και η γεύση της θα είναι πικρή. Αφήνουμε την λιωμένη σοκολάτα μας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 38βαθμούς. Τότε ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα, τα 100 gr σοκολάτας που είχαμε βάλει στο ψυγείο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μετράμε ξανά την θερμοκρασία της σοκολάτας μας. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 31 - 33 βαθμούς. Παίρνουμε μ΄ ένα μαχαίρι λίγη σοκολάτα και την αφήνουμε στο μαχαίρι για 5 λεπτά. Θα πρέπει η σοκολάτα μας να γίνει σκληρή και να φαίνεται γυαλιστερή. Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα. Παίρνουμε μία, μία τις φράουλες και τις βουτάμε στην σοκολάτα. Κατόπιν, τις τοποθετούμε την λαδόκολλα. Τις αφήνουμε μέχρι η σοκολάτα να στεγνώσει στην φράουλα και να γίνει σκληρή.
Τις σερβίρουμε αμέσως, γιατί η φράουλα είναι ευαίσθητο φρούτο. Δεν τις βάζουμε ποτέ στο ψυγείο, γιατί η σοκολάτα θ΄ ασπρίσει. Αντί για φρούτα, μπορούμε να βουτήξουμε στην σοκολάτα και χειροποίητα νηστήσιμα μπισκότα, μια υπέροχη λιχουδιά για όλους και ιδίως για τα παιδιά !

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές