Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Συκοπιτάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά (8 γραμμαρίων)
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 6 – 7 κουταλιές σούπας μαρμελάδα σύκο
  • 100 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
  • 100 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά στα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει μία μπάλα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Σταματάμε το μίξερ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα 6 κουταλιές σούπας μαρμελάδα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να είναι σφικτή η γέμιση και να στέκεται στο κουτάλι.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και ανοίγουμε τη κάθε μία σε μακρόστενο φύλλο.
Με ένα κουτάλι βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κάθε ρολό σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα τα πιτάκια με την ένωση προς τα κάτω.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές