Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ σοκολάτας με σάλτσα μήλου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 μήλα
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • Φαρίνα όσο σηκώσει
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για τα μήλα
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • Κανέλα για πασπάλισμα
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 2 μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ½ ποτήρι νερού φυτική κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Για το κέικ:
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα μήλα και τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν, το κακάο κοσκινισμένο και τέλος τη φαρίνα όσο σηκώσει.
Σταματάμε το μίξερ και στραγγίζουμε τα μήλα σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη τα μήλα και τα αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να πάνε τα μήλα παντού. Προσθέτοντας τα μήλα στο μείγμα μπορεί να αραιώσει λίγο, οπότε προσθέτουμε λίγο ακόμη φαρίνα.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί, το λαδώνουμε ελαφριά και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί. Όταν τρυπήσουμε στο κέντρο το κέικ με το καλαμάκι και αυτό βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο και κλείνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου.
Αφήνουμε για 5 λεπτά το κέικ μέσα στο φούρνο με κλειστή θερμοκρασία να στεγνώσει λίγο και το βγάζουμε.
Για τη σάλτσα μήλου:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους.
Προσθέτουμε το νερό με τα μήλα σε ένα τηγάνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα δύο είδη ζάχαρης στα μήλα, τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δούμε πως έχει δέσει η σάλτσα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη περνάμε από το μπλέντερ να γίνει πολτός.
Αδειάζουμε το πολτό μήλου ξανά στη τηγάνι και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε το κέικ σε μερίδες γαρνιρισμένο με σάλτσα μήλου και μπόλικη κανέλα.
*Μην αραιώσετε περισσότερο τη σάλτσα αν σας φανεί πηχτή, γιατί καθώς κρυώνει πήζει περισσότερο. Αν δεν σας αρέσει που πήζει καθώς κρυώνει η σάλτσα, τότε την ξαναζεσταίνετε και την αραιώνεται με λίγη φυτική κρέμα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές