Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα Φραγκόσυκο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό φραγκόσυκα καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αστερίσκο γλυκάνισο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φραγκόσυκα και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα με το 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά να μαλακώσουν και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Περνάμε τα φρούτα από λεπτό σουρωτήρι ή από μηχανή του πουρέ για να αφαιρέσουμε τα σποράκια και αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τη κανέλα και τον αστερίσκο γλυκάνισο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα αφαιρούμε το γλυκάνισο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές