Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Tάρτα σταφύλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη παγωμένη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Υλικά για τη κρέμα:
  • 700 ml γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας κόρν- φλάουρ
  • 1/2 λοβό βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια σκόνη
  • Σταφύλι σταφίδα άσπρη και κόκκινη
  • Ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντίσταση.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα υλικά για τη ζύμη και τη μαργαρίνη σε μικρούς κύβους.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά παγωμένα για τη κρέμα και διαλύουμε το κόρν-φλάουρ.
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε μία ταρτιέρα και την αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας.
Στρώνουμε προσεκτικά το φύλλο μέσα στη ταρτιέρα και με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μην μας φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα περίσσια κομμάτια ζύμης.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφριά και να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στη κρύα τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε τη τάρτα με το σταφύλι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή