Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μουστοκούλουρα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 ποτήρια μούστο
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μούστο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλλα και ανακατεύουμε με τα δάκτυλα μας να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη φαρίνα και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι, γιατί πάει ανάλογα με το ποτήρι που χρησιμοποιήσαμε για δοσομετρητή.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη 1/2 ώρα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε μακριά κορδόνια στο μέγεθος ενός μολυβιού. Διπλώνουμε το κορδόνι στη μέση και το πλέκουμε σε μικρή κοτσίδα.
Τοποθετούμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε να είναι μαλακά τα μουστοκούλουρα πλάθουμε σε πιο χοντρά κορδόνια και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
*Αν δεν σας αρέσουν να έχουν έντονη τη γεύση του γαρύφαλλου μπορείτε να βάλετε 1 κουταλάκι γλυκού αντί για δύο.
Στη συγκεκριμένη συνταγή για μουστοκούλουρα έβαλα 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα και ένα κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο γιατί θέλω να υπερισχύει σε γεύση ο μούστος από τα μπαχαρικά και επειδή δεν μου αρέσει να έχουν πολύ σκούρο χρώμα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές