Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτο τσουρέκι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 ¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια ταχίνι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκια

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα και τέλος το αλεύρι όσο πάρει, να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, για δύο τσουρέκια.
Πλάθουμε σε κορδόνια, πλέκουμε τα τσουρέκια σε κοτσίδες και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς κελσίου. Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο να φουσκώσουν για 1 ½ - 2 ώρες.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές