Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Φιλέτο τσιπούρας με ψητά λαχανικά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 10 φιλέτα τσιπούρας
  • Φέτες λεμονιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Λαχανικά για ένα μεγάλο ταψί φούρνου:
  • 250 γραμμάρια ντοματάκια
  • 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 2 άσπρες γλυκοπατάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ.
Πλένουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό να μισοψηθούν.
Στραγγίζουμε τις γλυκοπατάτες και αδειάζουμε σε μία λαμαρίνα του φούρνου μας.
Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος (για να έχουν ίδιο χρόνο ψησίματος), ανακατεύουμε με τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε τα μυρωδικά, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη λαμαρίνα μας στο πιο ψηλό σημείο για γκριλ και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά μας.
Μαγειρεύουμε χωρίς νερό (θα κατεβάσουν αρκετό νερό όλα τα υλικά).
Σε μία άλλη λαμαρίνα αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα τσιπούρας και προσθέτουμε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού, πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίγανη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά και σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.




Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές