Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ με χαρουπάλευρο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ τσαγιού νερό
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χαρουπάλευρο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι γλυκού σόδα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ πρώτα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό και τα τριμμένα καρύδια.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το χαρουπάλευρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και πριν ρίξουμε το αλεύρι το κοσκινίζουμε μαζί με το μπέικιν.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο του κέικ και αν αυτό βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμο και το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε σε μερίδες και αν θέλουμε συνοδεύουμε με σιρόπι από χαρουπόμελο που βρίσκουμε έτοιμο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές