Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα μήλο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 5 μήλα κόκκινα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 ξύλα κανέλλας
  • Ξύσμα από λίγο μοσχοκάρυδο
  • Χυμό και φλούδα από ένα πορτοκάλι

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίσουν μαζί με λίγο χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ένα κομμάτι τούλι και μέσα ρίχνουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια από τα μήλα μαζί με τη φλούδα πορτοκαλιού και τα δένουμε πολύ σφικτά.
Τοποθετούμε το τούλι μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με τα μήλα που έχουμε κόψει σε κύβους και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, το χυμό και λίγο ξύσμα από μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Μετά από 10 λεπτά βράσιμο αφαιρούμε το τούλι και το βάζουμε να στραγγίξει σε ένα βαθύ μπολ. Μόλις χλιάνει το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και το χυμό που θα βγάλει τον ρίχνουμε στην υπόλοιπη μαρμελάδα.
Αν δεν θέλουμε να έχει κομμάτια η μαρμελάδα μας την περνάμε από το μούλτι να γίνει πουρές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση στη μαρμελάδα σας αρωματίζετε με ένα αστερίσκο γλυκάνισου ή περισσότερο ξύσμα μοσχοκάρυδου.
Προσοχή μην προσθέσετε περισσότερο αστερίσκο γλυκάνισου γιατί θα αλλοιώσει τη γεύση
και θα έχει έντονη μυρωδιά ούζου.
Μην αφήσετε το τούλι με τις φλούδες μέχρι να δέσει η μαρμελάδα γιατί θα πικρίσει από τη φλούδα πορτοκαλιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές