Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Σοκολατόπιτα νηστήσιμη

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτό αλάτι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 2 βανίλιες
  • 10 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
  • Γλάσο:
  • 1 βανίλια
  • 10 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένα) και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξίδι, τις βανίλιες, το καλαμποκέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού το έχουμε πρώτα περάσει με λίγο καλαμποκέλαιο.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα περίπου 35-40 λεπτά και μόλις ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και τη χαράζουμε ζεστή σε κομμάτια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να μην έχει σβόλους.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε τη σοκολατόπιτα σε πολλά σημεία για να εισχωρήσει καλύτερα η σοκολάτα και περιχύνουμε με το γλάσο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές