Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ ζέβρα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο


Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το χύνουμε στο κάδο του μίξερ.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα.
Αφήνουμε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και σταματάμε το χτύπημα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και στο ένα μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί το λαδώνουμε ελαφριά και ρίχνουμε με μία κουτάλα της σούπας μία δόση από το άσπρο μείγμα να καλύψει το πάτο του ταψιού.
Με μία άλλη κουτάλα ρίχνουμε στο κέντρο μία δόση σοκολατένιο μείγμα.
Αφήνουμε να απλωθεί λίγο και συνεχίζουμε με το άσπρο μείγμα εναλλάξ με το σοκολατένιο, (κάθε φορά το ρίχνουμε στο κέντρο).
Θα δούμε ότι κάθε φορά που προσθέτουμε μείγμα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού. Έτσι θα δημιουργηθούν οι γραμμές ζέβρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Για να δούμε ότι είναι έτοιμο το κέικ καρφώνουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκια στο κέντρο του κέικ και αν αυτό βγει στεγνό τότε το βγάζουμε από το φούρνο για να μην στεγνώσει.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές