Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα μπανάνας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για ένα μεγάλο βάζο:
  • 1/2 κιλό μπανάνες καθαρισμένες
  • 300 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • Χυμό λιγότερο από μισό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί κατά το βρασμό στην επιφάνεια της κατσαρόλας και κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα για να μην μας κολλήσει.
Αν δεν θέλουμε να έχει σκούρο χρώμα η μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε κανονική ζάχαρη.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την αδειάσουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος αποστείρωσης είναι στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετούμε τα βάζα χωρίς το καπάκι στο φούρνο μικροκυμάτων και βάζουμε το χρονοδιακόπτη για 5 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές