Άρθρα

Ξηροί καρποί-πηγή ζωής

Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, αλλά και πολλοί άλλοι, ξηροί καρποί έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές ημέρες. Τις περισσότερες φορές τους καταναλώνουμε συνοδεύοντας το κρασί ή το ποτό μας και συχνά τους χρησιμοποιούμε ως συστατικό για αλμυρά ή γλυκά π?...

Περισσότερα >>

Tαχίνι το ευεργετικό

Το ταχίνι (ταχίνα ή τεχίνα στα Αραβικά και τα Εβραϊκά, ταχίν στα Τούρκικα) ονομάζεται ο σησαμοπολτός, βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά.
Παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum) και έχει τη μορφή πολτού με κρεμώδη υφή.
Είναι δημο?...

Περισσότερα >>

Ο μπακαλιάρος και η διατροφική του αξία

Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά θεωρείται ως το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας. Η Εκκλησία κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής επιτρέπει την κατάλυση ιχθύος δύο φορές: του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ποιος είναι ο λόγος που στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού επιλέγει...

Περισσότερα >>

Νηστεία = Δίαιτα;

Η νηστεία της Σαρακοστής που ξεκινά, είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτοξινώσει κάποιος τον οργανισμό του και να μπει στο δρόμο της σωστής διατροφής.
Αρχικά, πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ της νηστείας με την έννοια της αποχής από συγκ...

Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα/Άρθρα