Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες
-
Μαρμελάδα λωτού
Αδειάζουμε το καθαρισμένο λωτό σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ποτό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό πο...
-
Μαρμελάδα κεράσι με μοσχάτο κρασί
Αδειάζουμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρασί. Βράζο?...
-
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φραγκόσυκα και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα με το 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά να μαλακώσουν και κατεβάζουμ?...
-
Μαρμελάδα σοκολάτα - μπανάνα
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού, τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική ζάχαρη και αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και τη κουβερτούρα σ...
-
Μαρμελάδα αχλάδι – πιπερόριζα - βανίλια
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα αχλάδια σε κύβους και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τη πιπερόριζα από τη φλούδα και τη τρίβουμε στο τ?...