Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά
-
Μύδια με κόκκινη σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Διαλύουμε στο νερό το πελτέ και τα αδειάζουμε μαζί με ...
-
Χταπόδι με πάπρικα και πιπέρι καγιέν
Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το φύλλο δάφνης. Όταν μαλακώσει το χταπόδι το στραγγίζουμε από το ζουμί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζ?...
-
Καλαμάρι με μανέστρα
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε από το δέρμα και τα εντόσθια χωρίς να τα κόψουμε, θέλουμε τα καλαμάρια ολόκληρα. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδ...
-
Χταπόδι με κρασί και κόλιανδρο
Βράζουμε το χταπόδι σε λίγο νερό με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει το στραγγίζουμε από το ζουμί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κ...
-
Μύδια σαγανάκι με κάρυ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το κάρυ, τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κύβους και...