Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά
-
Σουπιά με σπανακόρυζο
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ...
-
Θράψαλο με ούζο
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα θράψαλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Π...
-
Ριζότο με χταπόδι
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνουμε και κρατάμε από το ζωμό 1 φλιτζάνι τσαγιού για το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλα...
-
Καθιστό καλαμάρι
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από τα εντόσθια (θέλουμε τα καλαμάρια ολόκληρα), τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Μέσα σε μία κατσ...
-
Χταποδομεζές
Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι, το μπαχάρι, λίγο νερό και τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Αφήνουμε να χλιάνει και αφαιρούμε από το χταπόδι τ...