Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά
-
Χταποδομεζές
Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι, το μπαχάρι, λίγο νερό και τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Αφήνουμε να χλιάνει και αφαιρούμε από το χταπόδι τ...
-
Μύδια σαγανάκι
Βράζουμε για 5 λεπτά τα μύδια, τα στραγγίζουμε και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο χωρίς να μαυρίσει και προσθέτουμε τ...
-
Χταπόδι με μπαλσάμικο
Βράζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με 1 φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει λίγο και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει κ?...
-
Παέγια
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά, τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τα κεφάλια και το τσόφλι από τις ουρές. Βράζουμε ...
-
Χταπόδι μπουγιουρντί
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το χταπόδι να μαλακώσει λίγο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρο...