Άρθρα

Αλάτι Ιμαλάϊων


Το ροζ αλάτι των Ιμαλάιων γνωστό με την ονομασία λευκός χρυσός, δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί και εδώ και 250 εκατομμύρια χρόνια ωριμάζει κάτω από τεκτονική πίεση σε ένα περιβάλλον με μηδενική έκθεση σε τοξίνες και ακαθαρσίες.
Θεωρείται πιο υγιεινό από το κοινό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε συνήθως και το χρώμα του είναι ροζ ή πορτοκαλί.
Το κοινό αλάτι δέχεται επεξεργασία και αποτελείται από χλωριούχο νάτριο κατά 97,5% και 2,5% χημικές ουσίες όπως πυριτικό αλάτι αλουμινίου, ανθρακικό ασβέστιο, ανθρακικό μαγνήσιο, υδροξείδιο του αργιλίου, ιώδιο, ζάχαρη, κ.α.
Το θαλασσινό αλάτι που δεν είναι επεξεργασμένο ή ραφιναρισμένο αποτελείται από 84% χλωριούχο νάτριο και 16% άλλα μέταλλα, κι εκτός από νάτριο περιέχει 84 μέταλλα και στοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλλιο, ιχνοστοιχεία που απορροφούνται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα στον οργανισμό μας.
Αν θέλουμε να συμβάλλουμε στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας αντικαθιστούμε το κοινό επιτραπέζιο αλάτι με το ροζ αλάτι Ιμαλάιων που είναι 100% πιο αγνό χωρίς καθόλου χημικές ουσίες και τοξίνες και περιέχει μόνο οφέλη για την υγεία μας.
Μερικά από αυτά είναι:
- Καταπολεμάει την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας.
- Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
- Απομακρύνει τοξίνες.
- Αναζωογονεί το δέρμα.
- Καταπολεμάει τα σημάδια γήρανσης.
- Εξισορροπεί το pH του σώματος.
- Συμβάλει στη καλή κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζει τη πίεση.
- Δυναμώνει τα οστά.
- Αναζωογονεί τα κύτταρα.
- Μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης αρθρίτιδας.
- Μειώνει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
- Συμβάλει στη υγιή λειτουργία του αναπνευστικού.
*Η τιμή είναι προσιτή και μπορούμε να προμηθευτούμε το ροζ αλάτι Ιμαλάιων από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, μέσω internet, από τη κεντρική αγορά, σε κάποια επιλεγμένα σουπερμάρκετ και στη λαϊκή αγορά της γειτονιά σας.

Τελευταία Νέα/Άρθρα