Μπουγάτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Κρέμα:
- 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 6 κουταλιές της σούπας compleat φυτική σκόνη γάλα (προαιρετικά)
- 4 βανίλιες
- Κανέλλα και Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το compleat να χλιάνει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο πυρέξ και απλώνουμε από πάνω τη κρέμα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε γυρίζοντας τις άκρες καλά προς τα μέσα.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα και τη χαράζουμε απαλά σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει καλά και όταν την βγάλουμε από το φούρνο τη πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
μαρινα
Αναστασία Ανδρέου
ΒΑΝΕΣΣΑ