Μακαρόνια με κιμά μανιταριών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλλο (κομμένα στο μούλτι σαν κιμάς)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- 500ml ντομάτα χυμό και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Δαφνόφυλλο
- Μπαχάρι σε κόκκους
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο νερό
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Μόλις αρχίζουν να ξανθαίνουν ρίχνουμε το κιμά από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αρωματίζουμε με τη κανέλα, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, το πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ποσότητα κιμά που θέλουμε, μια δόση μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Τάσος
Την συστήνω ανεπιφύλακτα!