Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Λαζαρακια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φακελακια μαγια
  • 1 κιλο αλευρι σκληρο
  • μαστιχα κοπανισμενη, στη μυτη του γλυκου
  • 1 πορτοκαλι χυμο και το ξυσμα
  • 1 φλυτζανακι του καφε ουζο
  • 1 κουπα λαδι
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 2 κουταλακια του γλυκου αλατι
  • χλιαρο νερο
  • κανελα στη μυτη του γλυκου
  • γαρυφαλλα ( για τα ματια)

Σε μικρη λεκανιτσα αφηνουμε τη μαγια με 3 κουταλιες σουπας χλιαρο νερο και 1 κουταλια σουπας απο το αλευρι για 20 λεπτα να δρασει. Κατοπιν σε μεγαλη λεκανιτσα ανακατευουμε ολα τα παραπανω υλικα με το μιγμα της μαγιας και ζυμωνουμε, ωσπου να γινει μια λεια ζυμη ,σφιχτη, για περιπου 15 λεπτα. Αν χρειαστει συμπληρωνουμε κουταλακι κουταλακι χλιαρο νερο για να ζυμωθει καλυτερα. Αφηνουμε τη ζυμη σκεπασμενη σε ζεστο μερος να ξεκουραστει για 1 ωρα. Ετοιμαζουμε ταψι με αντικολλητικο χαρτι και σχηματιζουμε τα λαζαρακια. Βαζουμε τα γαρυφαλλα και ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές