Ουζοκούλουρα Μοναστηριακά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ούζο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή (4-5 φλιτζάνια)
- ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένη σε ένα μπολάκι
Χτυπάμε λίγο το λάδι, το ούζο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μαστίχα, μπέικιν, σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο μπολάκι με την κανελοζάχαρη πριν τα βάλουμε στο ταψί για ψήσιμο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Όπως θα διαπιστώσουμε δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
θεοδωρα
Θεοδώρα
Θεοδώρα
ΝΑΥΣΙΚΑ
nistisimo.gr
nistisimo.gr
nistisimo.gr
nistisimo.gr