Μελιτζανοπίλαφο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε μέτρια κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μας λίγα – λίγα.
Με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ρύζι και την αναλογία του νερού (3 φλιτζάνια νερό χλιαρό). Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία της κουζίνας μας.
Προς το τέλος ρίχνουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσει το μελιτζανοπίλαφο μας.
Σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί και σπιτική ταραμοσαλάτα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.