Κέικ μπανάνας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 μεγάλες μπανάνες
- 220 γραμμάρια φυτίνη φυτική
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ ή χυμό μπανάνας ή χυμό πορτοκάλι
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη φυτίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κονιάκ ή το χυμό και ανακατεύουμε απαλά.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι τις ρίχνουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές αλεύρι, μέχρι να απορροφηθεί όλο, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη τριμμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάει η σοκολάτα παντού.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με άσπρη ή μαύρη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά της ώρας.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με τηγανητές μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Ευη