Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Ρυζοκροκέτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για σούσι βρασμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • Προαιρετικά για τη γέμιση:
  • 12 – 14 γαρίδες μικρές βρασμένες
  • Πάστα wasabi
  • Για το σερβίρισμα:
  • Γλυκόξινη σάλτσα
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πάστα wasabi


Βράζουμε το ρύζι για σούσι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Εφόσον έχει κρυώσει το ρύζι προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το νερό και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά (θα είναι κολλώδες λόγω του συγκεκριμένου ρυζιού) και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
*Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τις ρυζοκροκέτες με τις γαρίδες, είναι προαιρετικό, αλλιώς τηγανίζουμε ως έχουν, χωρίς γέμιση και σερβίρουμε με πάστα wasabi ή γλυκόξυνη σάλτσα ή με σάλτσα σόγιας.
- Παίρνουμε μία- μία τις μπάλες ρυζιού και ανοίγουμε στη παλάμη μας σε πιτούλα.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε μία πολύ μικρή δόση πάστα wasabi (είναι καυτερό) και κλείνουμε ξανά σε μπαλάκι.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο να κάψει και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις ρυζοκροκέτες.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και με δύο τρεις διαφορετικές σάλτσες της αρεσκείας μας.











Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές