Πατατοπιττάκια με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας κάρυ (μέτριο)
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και το κάρυ μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το κάρυ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να χλιάνει.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες από τη μακριά πλευρά τους σε 4 μέρη.
Παίρνουμε μία λωρίδα την αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και στη μία άκρη της λωρίδας βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Τυλίγουμε τα πιττάκια μας σε τρίγωνα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.