Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτος χαλβάς με πορτοκάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 750 ml νερό
  • 125 γραμμάρια χονδρό σιμιγδάλι
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα
  • 1 βανίλια
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε αμέσως το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο κοχλασμός και να πήξει το μείγμα.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης. Αφήνουμε να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου και αναποδογυρίζουμε το χαλβά σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκάλι.

Σχόλια Συνταγής

  • Σοφια
    Θα τον φτιαξω πρεπει να ειναι νοστιμος
  • nistisimo.gr
    Σοφία μου να τον φτιάξεις είναι πολύ γευστικός! Καλή επιτυχία!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές