Αλάδωτος χαλβάς με πορτοκάλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 750 ml νερό
- 125 γραμμάρια χονδρό σιμιγδάλι
- Χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε αμέσως το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο κοχλασμός και να πήξει το μείγμα.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης. Αφήνουμε να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου και αναποδογυρίζουμε το χαλβά σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκάλι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Σοφια
nistisimo.gr