Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Γαρίδες στο φούρνο με χωριάτικα μακαρόνια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 500 γραμμάρια χωριάτικα μακαρόνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Φυτική φέτα σόγιας (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο φούρνο. Ανά τακτικά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν κι αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό για να βράσουν τα μακαρόνια.
Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμα τα μακαρόνια προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με τη φέτα στο πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 7-8 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές