Καλαμάρι με μανέστρα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 μέτρια καλαμάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μανέστρα χοντρή
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε από το δέρμα και τα εντόσθια χωρίς να τα κόψουμε, θέλουμε τα καλαμάρια ολόκληρα.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο ολόκληρο.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και το χλιαρό νερό και βράζουμε μέχρι να πάρει τη πρώτη βράση.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τη μανέστρα.
Ανακατεύουμε συχνά με μία κουτάλα να μην κολλήσει το φαγητό κι αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό καλύτερα να είναι χλιαρό για να μην σταματήσει ο βρασμός.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα και το σερβίρουμε ζεστό γιατί όσο κρυώνει η μανέστρα θα απορροφάει τα υγρά της σάλτσας και θα στεγνώνει.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.