Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Θράψαλο με ούζο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό θράψαλο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασιού ούζο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα θράψαλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα θράψαλα, το σκόρδο περασμένο από τη πρέσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Μόλις αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστία μας και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα στο φαγητό.
Σερβίρουμε το φαγητό με κόκκους από κόκκινο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές