Άλαδοι γίγαντες σαλάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια γίγαντες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Μερικά ντοματάκια κομμένα στα δύο
- Κάπαρη
- Ελιές μαύρες
- 1-2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Ξύδι
- Αλάτι-πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη
Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό και την επόμενη μέρα τους βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα ντοματάκια, τη κάπαρη (ξαρμυρισμένη), τις ελιές και τέλος τα φασόλια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τη μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι-πιπέρι, λίγο νερό και χτυπάμε καλά να γίνει μια σάλτσα παχύρευστη.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται, περισσότερο μουστάρδα, ξύδι ή αλάτι συμπληρώνουμε και περιχύνουμε τα φασόλια.
Γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια ρίγανης και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.