Μουσταλευριά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 8 ποτήρια μούστο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο κι ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να πήξει η μουσταλευριά.
Μόλις χλιάνει τη μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε να πήξει.
Σερβίρουμε με σουσάμι, ψιλοκομμένα καρύδια και μπόλικη κανέλα.
*αν θέλουμε φτιάχνουμε τη μουσταλευριά με αλεύρι αντί σιμιγδάλι.
Υλικά για μουσταλευριά με αλεύρι:
8 ποτήρια μούστο
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές σούπας (πάει ανάλογα με το πόσο ξινός είναι ο μούστος ή πόσο γλυκιά θέλετε τη μουσταλευριά)
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.