Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Μουσταλευριά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 8 ποτήρια μούστο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο κι ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να πήξει η μουσταλευριά.
Μόλις χλιάνει τη μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε να πήξει.
Σερβίρουμε με σουσάμι, ψιλοκομμένα καρύδια και μπόλικη κανέλα.

*αν θέλουμε φτιάχνουμε τη μουσταλευριά με αλεύρι αντί σιμιγδάλι.

Υλικά για μουσταλευριά με αλεύρι:

8 ποτήρια μούστο
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές σούπας (πάει ανάλογα με το πόσο ξινός είναι ο μούστος ή πόσο γλυκιά θέλετε τη μουσταλευριά)

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές