Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Αλάδωτα κριτσίνια πολύσπορα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού παπαρουνόσπορο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαύρο σουσάμι
  • 5 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 5 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο
  • 5 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο
  • 1 ¼ ποτήρι νερού χλιαρό νερό

Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας να γίνει μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Πλάθουμε μακριά κορδόνια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές