Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτο τσουρέκι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 1/2 - 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια ταχίνι
  • 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα(πραιρετικά)
  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
  • Αμύγδαλο φιλε για πασπάλιασμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς κελσίου σε αντιστάσεις.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, για δύο τσουρέκια. Το κάθε μέρος της ζύμης το μοιράζουμε ξανά σε τρία ίσα μέρη, (σε τρία κορδόνια) για το κάθε τσουρέκι.
Πλάθουμε τα κορδόνια λεπτά και μακριά και πλέκουμε σε κοτσίδες. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Βάζουμε τη λαμαρίνα στο προθερμασμένο φούρνο να φουσκώσουν για 1 ½ - 2 ώρες. Όταν δούμε πως έχουν τριπλασιαστεί σε όγκο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε τα τσουρέκια μας περίπου 30 λεπτά.
*Aν είναι πολύ σφικτή η ζύμη μας και δεν μπορούμε να τη ζυμώσουμε προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές