Μακαρόνια γκόγκλιες με σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- Λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε τα υλικά με όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη σφικτή.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι 1 ½ εκατοστό μήκος.
Πλάθουμε τα κομματάκια σε μικρά μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα και με το δάκτυλο μας τα πατάμε δυνατά να πάρουν σχήμα κοχυλιού.
Τα περνάμε από το αλεύρι και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες να μην ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα κύβο λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο αλάτι να βράσουν.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα γιατί φουσκώνουν και δημιουργείται αφρός.
Βράζουμε περίπου για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο κοχλασμός και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, (ή αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική μαργαρίνη) και περιχύνουμε τις γκόγκλιες.
Σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα.
*Αυτή η δοσολογία είναι μεγάλη γι αυτό αν θέλετε κάνετε τη μισή δόση ή κάνετε όλη τη δόση και τις καταψύχετε σε ειδικές σακούλες για κατάψυξη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.