Γλώσσες ρολά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 8 γλώσσες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 καρότο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γραμμάρια γαρίδες
- 6 τεμάχια σουρίμι
- 2 κουταλιές σούπας νηστήσιμη μαγιονέζα
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε τις γλώσσες κατά μήκος, στη μέση έτσι ώστε να έχουμε 16 φιλέτα ψαριού.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, το καρότο, σε λεπτές φέτες το σουρίμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας να ροδίσουν και προσθέτουμε το σουρίμι.
Λιώνουμε στο μούλτι τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Παίρνουμε τη ψίχα ψωμιού και την περνάμε από το μούλτι να γίνει τρίμμα και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια.
Παίρνουμε ένα φιλέτο γλώσσας και στην άκρη του βάζουμε ένα κεφτεδάκι από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα επάνω.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στριμωχτά έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί, το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας για 1/2 ώρα.
Όταν είναι έτοιμα τα ρολά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σουρώνουμε το ζουμάκι και το αδειάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, το κορν φλάουρ, λίγο αλάτι κι αν θέλουμε χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν-φλάουρ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τα ρολά σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.